Πόνος στον Υπερήλικα

Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι από μια ηλικία και πάνω παρουσιάζουν πόνους που οφείλονται είτε σε εκφυλιστικές αλλοιώσεις, είτε και σε άλλα νοσήματα. Ο ηλικιωμένος ασθενής που πονάει απαιτεί ιδιαίτερη αντιμετώπιση γιατί παρουσιάζει τόσο βιολογικές, όσο και ψυχοκοινωνικές διαφορές από νεότερους ασθενείς. Το μυοσκελετικό του σύστημα παρουσιάζει φθορές και αλλοιώσεις και ο τρόπος λειτουργίας του οργανισμού του διαφέρει από των νεότερων ανθρώπων. Τα φάρμακα δρουν διαφορετικά και η ομοιόσταση βρίσκεται σε ευαίσθητη ισορροπία. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αφυδάτωση και οι ηλεκτρολυτικές διαταραχές που παθαίνουν οι ηλικιωμένοι πολύ πιο εύκολα. Επιπλέον, οι ηλικιωμένοι πολύ συχνά οδηγούνται σε κοινωνική απομόνωση και κατάθλιψη είτε γιατί έχουν χάσει φίλους και συγγενείς, είτε γιατί τους εμποδίζει η σωματική ανικανότητα.

Βοηθάμε τους ηλικιωμένους ασθενείς να ανακουφιστούν από τους πόνους, να αυξήσουν την κινητικότητα και τις δραστηριότητές τους και να διατηρήσουν ένα καλύτερο επίπεδο ζωής.

healthTexter App

Υποφέρετε από κάποια χρόνιο πρόβλημα; Γράψτε καθημερινά στο ημερολόγιό σας και μείνετε συγκεντρωμένοι στο θεραπευτικό σας πλάνο. Κατεβάστε τώρα την εφαρμογή heathTexter για iPhone και iPad, πάρτε την υγεία σας στα χέρια σας και παρακολουθείστε την προοδό σας.

Κατεβάστε το από το App Store