210 6777412

Άρθρα

Αθηνά Μαυρομμάτη, MD, Ιατρός Αναισθησιολόγος, 25 Δεκ 2010

Η Προλοθεραπεία είναι μια από τις μεθόδους που χρησιμοποιώ και είναι πολύ αποτελεσματική για τη θεραπεία οξέος και χρόνιου πόνου. Ανήκει στην κατηγορία των παρεμβατικών μεθόδων που εφαρμόζω στο ιατρείο. Έχει πολύ καλά αποτελέσματα σε όλες τις παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος, είτε τραυματικής είτε εκφυλιστικής αιτιολογίας. Η θεραπεία γίνεται με ένεση ανενεργούς φαρμακευτικά ουσίας σε συνδέσμους και τένοντες με σκοπό την ενίσχυση αυτών και την εξάλειψη του πόνου.

Διαβάστε περισσότερα…

Προλοθεραπεία και πόνος στην μέση (με ή χωρίς αντανάκλαση στο πόδι) Αθηνά Μαυρομμάτη, MD, Ιατρός Αναισθησιολόγος, 27 Φεβ 2011

Ο πόνος στη μέση (με ή χωρίς αντανάκλαση στο πόδι) είναι ένα από τα πιο συνηθίσμενα προβλήματα της σύγχρονης εποχής. Μπορεί να προκληθεί από εμφανείς αιτίες όπως κακή στάση και χρήση του σώματος κατά την εργασία ή τις δουλειές του σπιτιού, ατυχήματα, εκφυλιστικές αλλοιώσεις, μετά από χειρουργικές επεμβάσεις, αλλά και από αιτίες που είναι λιγότερο φανερές και σχετίζονται με το μοντέλο ζωής του σύγχρονου ανθρώπου, με μικροτραυματισμούς που δεν αξιολογούνται ή και με παλαιότερες κακώσεις που έχουν ξεχαστεί από τον ασθενή.

Διαβάστε περισσότερα…

Πρώτο Μέρος
Αθηνά Μαυρομμάτη, MD, Ιατρός Αναισθησιολόγος, 2 Μαρ 2012

Σύνδρομα λειτουργικού πόνου είναι οι παθήσεις όπου ο ασθενής παραπονείται για πόνο και άλλες λειτουργικές διαταραχές που δε συνοδεύονται από αντίστοιχη οργανική βλάβη. Ανάλογα με την εντόπιση του κύριου ενοχλήματος μπαίνει και η αντίστοιχη διάγνωση. ‘Έτσι έχουμε το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, το χρόνιο πόνο στη μέση, τη δυσλειτουργία της κροταφογναθικής άρθρωσης, το σύνδρομο εμβοής, την ημικρανία, τον άτυπο προσωπικό πόνο, το σύνδρομο πυελικού εδάφους, το ουρηθρικό σύνδρομο, τη νευρογενή κύστη, τη διάμεση κυστίτιδα, τη χρόνια προστατίτιδα, το άτυπο θωρακικό άλγος, τη στηθάγχη, την ιδιοπαθή αρθρίτιδα.

Διαβάστε περισσότερα…

Πόνος στην πρώτη μεταταρσιοφαλαγγική άρθρωση
Αθηνά Μαυρομμάτη, MD, Ιατρός Αναισθησιολόγος, 25 Ιαν 2013

Από τις πιο συχνές αιτίες πόνου του άκρου ποδιού είναι το “κότσι”, ο βλαισός μέγας δάκτυλος (Hallux valgus). Η Αμερικάνικη Ακαδημία Ορθοπεδικών αναφέρει ότι “πάνω από τις μισές γυναίκες στην χώρα παρουσιάζουν αυτό το πρόβλημα…” και επίσης “εννέα στα δέκα άτομα που εμφανίζουν κότσι είναι γυναίκες”1. Είναι μια κατάσταση επίπονη, που εκτός από τα προβλήματα που δημιουργεί στην όρθια στάση, στην βάδιση και άλλες δραστηριότητες, προκαλεί και αισθητική δυσμορφία.

Διαβάστε περισσότερα…