Πραγματικά Περιστατικά

Πόνος στη Μέση
σε Άνδρα

Man in Store

Άνδρας μέσης ηλικίας, έρχεται στο ιατρείο με έντονο πόνο στην μέση και με ιστορικό τριών χειρουργείων για αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος, ανεπιτυχώς.

Το πρόβλημα ξεκινάει προ 15ετίας με έντονο πόνο στον αριστερό γοφό. Με το πέρας του χρόνου η κατάσταση επιδεινώνεται. Προ 7ετίας η αξονική τομογραφία στην ΟΜΣΣ δείχνει κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου Ο5-Ι1.

Πόνος Κροταφογναθικής σε Νεαρή Γυναίκα

Woman Touching Face

Νεαρή ασθενής, με έντονο νευροπαθητικό πόνο στην δεξιά κροταφογναθική άρθρωση.

Το πρόβλημα της ξεκίνησε προ 7ετίας, σε ηλικία εικοσιτριών χρονών, με πόνο εναλλάξ στην δεξιά και αριστερή κροταφογναθική. Για τρία χρόνια έγινε προσπάθεια αντιμετώπισης με φαρμακευτική αγωγή από νευρολόγο, με συνδυασμό αντικαταθλιπτικών και αντιεπιληπτικών φαρμάκων, χωρίς αποτέλεσμα.

Νευραλγία Τριδύμου σε Ηλικιωμένο Άνδρα

Happy Old Man

Ηλικιωμένος άνδρας με νευραλγία τριδύμου δεξιά.

Το πρώτο επεισόδιο της νευραλγίας παρουσιάστηκε ενάμιση έτος πριν έρθει στο ιατρείο μας. Ο ασθενής εξετάσθηκε από ΩΡΛ, του χορηγήθηκε αντιεπιληπτική αγωγή από το στόμα και έγινε τοπική διήθηση με αναισθητικό και κορτιζόνη, χωρίς αποτέλεσμα. Συνέχισε να πονάει για τρεις μήνες και τελικά ο πόνος υποχώρησε από μόνος του.

Ρήξη Χιαστού
σε Νεαρή Σκιέρ

Young Skier

Νεαρή γυναίκα ηλικίας 30 ετών, έμπειρη σκιέρ, παρουσιάζει έντονο πόνο, οίδημα και αστάθεια στο αριστερό γόνατο μετά από άλμα κάνοντας σκι.

Αντιμετωπίζεται συντηρητικά από τον ορθοπεδικό, με τοποθέτηση νάρθηκα και αρχικά τα συμπτώματα υποχωρούν. Μετά από ένα μήνα ο πόνος επανέρχεται ηπιότερος αλλά το αριστερό γόνατο έχει αστάθεια, υπολειτουργεί, κουτσαίνει και δεν μπορεί να ανεβοκατέβει σκαλοπάτια.

healthTexter App

Υποφέρετε από κάποια χρόνιο πρόβλημα; Γράψτε καθημερινά στο ημερολόγιό σας και μείνετε συγκεντρωμένοι στο θεραπευτικό σας πλάνο. Κατεβάστε τώρα την εφαρμογή heathTexter για iPhone και iPad, πάρτε την υγεία σας στα χέρια σας και παρακολουθείστε την προοδό σας.

Κατεβάστε το από το App Store