210 6777412

Πραγματικά περιστατικά

Πόνος στη Μέση σε Άνδρα

Άνδρας μέσης ηλικίας, έρχεται στο ιατρείο με έντονο πόνο στην μέση και με ιστορικό τριών χειρουργείων για αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος, ανεπιτυχώς.

Το πρόβλημα ξεκινάει προ 15ετίας με έντονο πόνο στον αριστερό γοφό. Με το πέρας του χρόνου η κατάσταση επιδεινώνεται. Προ 7ετίας η αξονική τομογραφία στην ΟΜΣΣ δείχνει κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου Ο5-Ι1.

Διαβάστε περισσότερα…

Νευραλγία Τριδύμου σε Ηλικιωμένο Άνδρα

Ηλικιωμένος άνδρας με νευραλγία τριδύμου δεξιά.

Το πρώτο επεισόδιο της νευραλγίας παρουσιάστηκε ενάμιση έτος πριν έρθει στο ιατρείο μας. Ο ασθενής εξετάσθηκε από ΩΡΛ, του χορηγήθηκε αντιεπιληπτική αγωγή από το στόμα και έγινε τοπική διήθηση με αναισθητικό και κορτιζόνη, χωρίς αποτέλεσμα. Συνέχισε να πονάει για τρεις μήνες και τελικά ο πόνος υποχώρησε από μόνος του.

Διαβάστε περισσότερα…

Πόνος Κροταφογναθικής σε Νεαρή Γυναίκα

Νεαρή ασθενής, με έντονο νευροπαθητικό πόνο στην δεξιά κροταφογναθική άρθρωση.

Το πρόβλημα της ξεκίνησε προ 7ετίας, σε ηλικία εικοσιτριών χρονών, με πόνο εναλλάξ στην δεξιά και αριστερή κροταφογναθική. Για τρία χρόνια έγινε προσπάθεια αντιμετώπισης με φαρμακευτική αγωγή από νευρολόγο, με συνδυασμό αντικαταθλιπτικών και αντιεπιληπτικών φαρμάκων, χωρίς αποτέλεσμα.

Διαβάστε περισσότερα…

Ρήξη Χιαστού σε Νεαρή Σκιέρ

Νεαρή γυναίκα ηλικίας 30 ετών, έμπειρη σκιέρ, παρουσιάζει έντονο πόνο, οίδημα και αστάθεια στο αριστερό γόνατο μετά από άλμα κάνοντας σκι.

Αντιμετωπίζεται συντηρητικά από τον ορθοπεδικό, με τοποθέτηση νάρθηκα και αρχικά τα συμπτώματα υποχωρούν. Μετά από ένα μήνα ο πόνος επανέρχεται ηπιότερος αλλά το αριστερό γόνατο έχει αστάθεια, υπολειτουργεί, κουτσαίνει και δεν μπορεί να ανεβοκατέβει σκαλοπάτια.

Διαβάστε περισσότερα…