210 6777412

ΡΗΞΗ ΧΙΑΣΤΟΥ ΣΕ ΝΕΑΡΗ ΣΚΙΕΡ

Νεαρή σκιέρ

Νεαρή γυναίκα ηλικίας 30 ετών, έμπειρη σκιέρ, παρουσιάζει έντονο πόνο, οίδημα και αστάθεια στο αριστερό γόνατο μετά από άλμα κάνοντας σκι.

Αντιμετωπίζεται συντηρητικά από τον ορθοπεδικό, με τοποθέτηση νάρθηκα και αρχικά τα συμπτώματα υποχωρούν. Μετά από ένα μήνα ο πόνος επανέρχεται ηπιότερος αλλά το αριστερό γόνατο έχει αστάθεια, υπολειτουργεί, κουτσαίνει και δεν μπορεί να ανεβοκατέβει σκαλοπάτια. Επιπλέον αρχίζει να κουράζεται και το δεξί γόνατο και να πονάει. Γίνεται μαγνητική τομογραφία στο αριστερό γόνατο και διαπιστώνεται διάταση-μερική ρήξη του πρόσθιου χιαστού, οστικό οίδημα στον έξω μηριαίο κόνδυλο, στον έξω κνημιαίο κόνδυλο και μικρή ποσότητα υγρού στην άρθρωση.

Έρχεται στο ιατρείο μας γιατί θέλει να αποφύγει την αρθροσκόπηση που της προτείνει ο ορθοπεδικός. Έγινε εκτεταμένη διερεύνηση και μετά από συζήτηση με την ασθενή αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε θεραπεία με PRP. Κάναμε μία θεραπεία με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες-PRP. Η λήψη και η παρασκευή του PRP έγινε εξολοκλήρου στο ιατρείο, την ίδια ημέρα με την θεραπεία. Το PRP τοποθετήθηκε δια βελόνης, με απόλυτη ακρίβεια στο σημείο της βλάβης, υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση. Ο πόνος άρχισε να υποχωρεί μία εβδομάδα μετά την θεραπεία και σταδιακά υποχώρησαν και τα υπόλοιπα συμπτώματα.

Δύο μήνες μετά την θεραπεία, δεν είχε κανένα ενόχλημα και ξανάρχισε να κάνει το αγαπημένο της άθλημα.