Ρήξη Χιαστού σε Νεαρή Σκιέρ

Young Skier

Νεαρή γυναίκα ηλικίας 30 ετών, έμπειρη σκιέρ, παρουσιάζει έντονο πόνο, οίδημα και αστάθεια στο αριστερό γόνατο μετά από άλμα κάνοντας σκι.

Αντιμετωπίζεται συντηρητικά από τον ορθοπεδικό, με τοποθέτηση νάρθηκα και αρχικά τα συμπτώματα υποχωρούν. Μετά από ένα μήνα ο πόνος επανέρχεται ηπιότερος αλλά το αριστερό γόνατο έχει αστάθεια, υπολειτουργεί, κουτσαίνει και δεν μπορεί να ανεβοκατέβει σκαλοπάτια. Επιπλέον αρχίζει να κουράζεται και το δεξί γόνατο και να πονάει. Γίνεται μαγνητική τομογραφία στο αριστερό γόνατο και διαπιστώνεται διάταση-μερική ρήξη του πρόσθιου χιαστού, οστικό οίδημα στον έξω μηριαίο κόνδυλο, στον έξω κνημιαίο κόνδυλο και μικρή ποσότητα υγρού στην άρθρωση.

Έρχεται στο ιατρείο μας γιατί θέλει να αποφύγει την αρθροσκόπηση που της προτείνει ο ορθοπεδικός. Έγινε εκτεταμένη διερεύνηση και μετά από συζήτηση με την ασθενή αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε θεραπεία με PRP. Κάναμε μία θεραπεία με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες-PRP. Η λήψη και η παρασκευή του PRP έγινε εξολοκλήρου στο ιατρείο, την ίδια ημέρα με την θεραπεία. Το PRP τοποθετήθηκε δια βελόνης, με απόλυτη ακρίβεια στο σημείο της βλάβης, υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση. Ο πόνος άρχισε να υποχωρεί μία εβδομάδα μετά την θεραπεία και σταδιακά υποχώρησαν και τα υπόλοιπα συμπτώματα.

Δύο μήνες μετά την θεραπεία, δεν είχε κανένα ενόχλημα και ξανάρχισε να κάνει το αγαπημένο της άθλημα.

healthTexter App

Υποφέρετε από κάποια χρόνιο πρόβλημα; Γράψτε καθημερινά στο ημερολόγιό σας και μείνετε συγκεντρωμένοι στο θεραπευτικό σας πλάνο. Κατεβάστε τώρα την εφαρμογή heathTexter για iPhone και iPad, πάρτε την υγεία σας στα χέρια σας και παρακολουθείστε την προοδό σας.

Κατεβάστε το από το App Store