Νευραλγία Τριδύμου σε Ηλικιωμένο Άνδρα

Happy Old Man

Ηλικιωμένος άνδρας με νευραλγία τριδύμου δεξιά.

Το πρώτο επεισόδιο της νευραλγίας παρουσιάστηκε ενάμιση έτος πριν έρθει στο ιατρείο μας. Ο ασθενής εξετάσθηκε από ΩΡΛ, του χορηγήθηκε αντιεπιληπτική αγωγή από το στόμα και έγινε τοπική διήθηση με αναισθητικό και κορτιζόνη, χωρίς αποτέλεσμα. Συνέχισε να πονάει για τρεις μήνες και τελικά ο πόνος υποχώρησε από μόνος του. Μετά από ένα χρόνο ο πόνος επανέρχεται πολύ ισχυρότερος μαζί με πυρετό. Παίρνει αντιϊκή αγωγή και αντιεπιληπτικά. Ο πόνος συνεχίζει και τον εξετάζει νευρολόγος, ο οποίος αλλάζει τα φάρμακα αλλά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα.

Ο ασθενής έρχεται στο ιατρείο με έντονο πόνο στην δεξιά πλευρά του προσώπου, αντίστοιχα με τον δεύτερο και τρίτο κλάδο του τριδύμου. Δεν μπορεί να μιλήσει, ούτε να πιει νερό και να φάει, με αποτέλεσμα να έχει αδυνατίσει και να είναι εξαντλημένος. Δεν μπορεί ούτε να κοιμηθεί και το σάκχαρο του έχει απορυθμιστεί τελείως (είναι διαβητικός υπό φαρμακευτική αγωγή).

Έγιναν τρεις θεραπείες με ενέσεις για απελευθέρωση και αναζωογόνηση του νευρικού ιστού. Οι θεραπείες έγιναν με απόλυτη ακρίβεια στα σημεία της βλάβης τα οποία εντοπίστηκαν με το μηχάνημα του υπερήχου. Ο ασθενής ανακουφίστηκε από την πρώτη θεραπεία, μπόρεσε να πιει νερό, να φάει και να κοιμηθεί επιτέλους μετά από πολύ καιρό. Σταδιακά ο πόνος υποχώρησε πλήρως, μπόρεσε να ξαναβάλει την τεχνητή οδοντοστοιχία και επανήλθε κανονικά στις δραστηριότητες του. Δύο χρόνια μετά την θεραπεία δεν πονάει καθόλου και είναι πολύ ευχαριστημένος.

healthTexter App

Υποφέρετε από κάποια χρόνιο πρόβλημα; Γράψτε καθημερινά στο ημερολόγιό σας και μείνετε συγκεντρωμένοι στο θεραπευτικό σας πλάνο. Κατεβάστε τώρα την εφαρμογή heathTexter για iPhone και iPad, πάρτε την υγεία σας στα χέρια σας και παρακολουθείστε την προοδό σας.

Κατεβάστε το από το App Store