210 6777412

31ο ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΑΟΜ

Στο συνέδριο του ΑΑΟΜ

“Sports, Spine and Beyond Latest Advances in Regenerative Orthopaedic Medicine”

Από τις 9 έως τις 12 Απριλίου 2014 συμμετείχαμε στις εργασίες του 31ου Eτήσιου Συνεδρίου της ΑΑΟΜ με θέμα “Sports, Spine and Beyond Latest Advances in Regenerative Orthopaedic Medicine” που πραγματοποιήθηκε στο Clearwater, Florida, ενώ στα πλαίσια του συνεδρίου παρακολουθήσαμε και το εξειδικευμένο σεμινάριο “Clinical Applications of Regenerative Medicine”.

Κύρια συμπεράσματα είναι η κρίσιμη σημασία της ακριβούς διάγνωσης πριν την εφαρμογή οποιασδήποτε θεραπείας της αναγεννητικής ιατρικής, η αποτελεσματικότητα και η επιστημονική τεκμηρίωση της Προλοθεραπείας ως ώριμης ιατρικής θεραπείας, η καθοριστική σημασία της χρήσης του υπερήχου κατά την εφαρμογή των θεραπειών, και η αποτελεσματικότητα του PRP και των βλαστοκυττάρων όταν εφαρμόζονται σωστά και υποστηρίζονται από ιατρούς που έχουν ήδη εμπειρία στην Προλοθεραπεία.

Οι κύριες συνεδρίες είχαν την παρακάτω θεματολογία:

Integrating Myofacial Anatomy, Diagnosis, and Treatment using Ultrasound Guided Regenerative Injection Therapy.

Τονίστηκε η σημασία της Προλοθεραπείας ως η βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη και εφαρμογή των θεραπειών της Αναγεννητικής Ιατρικής (όπως το PRP και τα Βλαστοκύτταρα), καθώς και η ιδιαίτερη σημασία που έχει η τελειοποίηση της τεχνικής από τον κάθε ιατρό που την εφαρμόζει. Έγινε εκτεταμένη ανάλυση της κλινικής εφαρμογής του Biotensegrity ως κύριου μηχανικού μοντέλου του στο σώμα και ο ρόλος του στην ολοκλήρωση της ανατομίας, της διάγνωσης και της τελικής θεραπείας με εγχύσεις.

Neural Disfunction from Sports Injury to the Battlefield – New Treatments, New Hope – Giving Doctors a New Set of Eyes

Με αφορμή τα αποτελέσματα κλινικών ερευνών της NASA στο διεθνή Διαστημικό Σταθμό μελετήθηκε η επίδρασή των συνθηκών χαμηλής τροχιάς στον εγκέφαλο και τα μάτια των αστροναυτών. Ακολούθησε εξαιρετική ανάλυση της ανατομίας του εγκεφάλου και της σπονδυλικής στήλης καθώς και η διάγνωση των βλαβών με τη βοήθεια του MRI. Επίσης, παρουσιάστηκαν τα τελευταία αποτελέσματα της Προλοθεραπείας σε περιπτώσεις οστεοαρθρίτιδας του γονάτου καθώς και τα αποτελέσματα ερευνών που μόλις ολοκληρώθηκαν. Τέλος, αναλύθηκε ο ρόλος της διατροφής και των ορμονών στη διαδικασία της θεραπείας και της σταθεροποίησης του τελικού αποτελέσματος.

Interventional Cellular Medicine and PRP to Stem Cells in Sports Medicine

Παρουσιάστηκε μέθοδος με εγχύσεις PRP εντός δίσκων της σπονδυλικής στήλης, τεχνικής που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης και αναλύθηκε η χρήση βιολογικών υλικών σε περιπτώσεις αλλοιωμένων δίσκων. Αναλύθηκε μια νέα θεραπεία που χρησιμοποιεί εισπνοές με PRP και παρουσιάστηκε η τεχνική Hydrodissection για όλα τα περιφερικά νεύρα κάτω από υπερηχογραφική καθοδήγηση. Τέλος, αναλύθηκε η χρήση του PRP σε τενοντοπάθειες και η χρήση των βλαστοκυττάρων σε περιπτώσεις τραυματισμού αθλητών.


Αναρτήθηκε

στα

Tags: