Αναγεννητική Ιατρική

Centrifuge

Παρασκευή αναγεννητικού υλικού

ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΟΝΟΥ Αθηνά Μαυρομμάτη

Η Αναγεννητική Ιατρική είναι μια νέα ευρεία προσέγγιση στην ιατρική που στοχεύει στην πλήρη ίαση της τραυματισμένης ή εκφυλισμένης περιοχής ενισχύοντας τον φυσικό μηχανισμό αποκατάστασης του οργανισμού και χρησιμοποιώντας τα κύτταρα του ίδιου του σώματος. Αντίθετα με τις φαρμακευτικές θεραπείες οι οποίες βελτιώνουν μόνο τα συμπτώματα, χωρίς να θεραπεύουν την αιτία του προβλήματος, και γι' αυτό πρέπει να συνεχίζονται επί μακρόν και με τις αντίστοιχες παρενέργειες, στην Αναγεννητική Ιατρική επιδιώκουμε την πλήρη ίαση της αιτίας της νόσου.

Η Αναγεννητική Ιατρική χρησιμοποιείται αρχικά από τον Ιπποκράτη, τον πατέρα της σύγχρονης ιατρικής. Επανεμφανίζεται στην εποχή μας με τον όρο Προλοθεραπεία, που χρησιμοποιείται από τη δεκαετία του 50 στις ΗΠΑ για τα μυοσκελετικά νοσήματα. Από την δεκαετία του 90 και μετά ξεκινάνε οι θεραπείες με το PRP και τα Βλαστοκύτταρα και διευρύνεται συνεχώς η λίστα των παθήσεων που αντιμετωπίζονται επιτυχώς. Ο συνδυασμός της μηχανικής των ιστών και της μοριακής βιολογίας ανοίγουν νέους ορίζοντες στην Αναγεννητική Ιατρική δημιουργώντας δυνατότητες για ίαση μέχρι τώρα ανίατων νοσημάτων. Σήμερα η τεχνολογική εξέλιξη μας παρέχει ικανή απεικόνιση του ανθρώπινου σώματος όπως με τον υπέρηχο μυοσκελετικού και έτσι μπορούμε και τοποθετούμε το υλικό με ακρίβεια στο σημείο της βλάβης που θέλουμε να αναγεννήσουμε.

Κάποιοι ονομάζουν την Αναγεννητική Ιατρική "η νέα χειρουργική" γιατί χωρίς να γίνει τομή στο σώμα, προσεγγίζουμε με τη βελόνα το σημείο της βλάβης και μεταφέρουμε το κατάλληλο υλικό ξεκινώντας έτσι την διαδικασία αναγέννησης στην περιοχή. Το υλικό που χρησιμοποιούμε είναι είτε διάλυμα δεξτρόζης ή PRP ή Βλαστοκύτταρα που έχουμε συλλέξει από τον ίδιο τον ασθενή, χωρίς μακροχρόνιες φαρμακευτικές αγωγές και παρενέργειες, χωρίς ξένα προσθετικά συστατικά και αλλεργικές αντιδράσεις, χωρίς χειρουργεία και επιπλοκές. Οι θεραπείες Αναγεννητικής Ιατρικής που εφαρμόζουμε είναι η Προλοθεραπεία, το PRP και τα Βλαστοκύτταρα και επιλέγονται ανάλογα με την πάθηση και τις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενούς.

healthTexter App

Υποφέρετε από κάποια χρόνιο πρόβλημα; Γράψτε καθημερινά στο ημερολόγιό σας και μείνετε συγκεντρωμένοι στο θεραπευτικό σας πλάνο. Κατεβάστε τώρα την εφαρμογή heathTexter για iPhone και iPad, πάρτε την υγεία σας στα χέρια σας και παρακολουθείστε την προοδό σας.

Κατεβάστε το από το App Store