Νευρολογικά Νοσήματα

Τα νευρολογικά νοσήματα είναι μια μεγάλη κατηγορία νοσημάτων που μπορούν να εμφανιστούν σε διαφορετικές ηλικίες. Μπορεί να οφείλονται σε τραυματικές ή εκφυλιστικές βλάβες του νευρικού συστήματος, σε διαταραχές του μεταβολισμού, σε λοιμώξεις, σε έκθεση σε ποικίλους βλαπτικούς παράγοντες, σε έλλειψη βιταμινών ή να είναι άγνωστης αιτιολογίας (ιδιοπαθή). Μπορεί να έχουν σταθερή πορεία ή να παρουσιάσουν επιδείνωση με την πάροδο του χρόνου. Οι φαρμακευτικές θεραπείες συνήθως λίγα έχουν να προσφέρουν στους ανθρώπους που πάσχουν από νευρολογικά νοσήματα και συνοδεύονται από αρκετές παρενέργειες.

Οι θεραπείες της αναγεννητικής ιατρικής είναι μια νέα προσέγγιση στην αντιμετώπιση αυτών των παθήσεων. Ανάλογα με το είδος της πάθησης και το στάδιο στο οποίο βρίσκεται μπορούμε να παρέμβουμε και να βελτιώσουμε την παρούσα κατάσταση ή να καθυστερήσουμε την εξέλιξη της νόσου ή και να αποκαταστήσουμε τη νευρολογική βλάβη.

Ενδεικτική λίστα νευρολογικών παθήσεων:

Σκλήρυνση κατά Πλάκας
Νόσος Parkinson
Άνοια
Νευρομυϊκά Νοσήματα
Εγκεφαλικό
Ιδιοπαθής Τρόμος
Αυτισμός
Διαταραχές Ύπνου
Αστάθεια - Διαταραχές Βάδισης
Διαταραχές Ομιλίας
Κατάθλιψη
Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής - Υπερκινητικότητας
Μυϊκές Δυστροφίες
Σύνδρομο Ανήσυχων Άκρων
Τραυματικές Βλάβες Εγκεφάλου - Νωτιαίου Μυελού

healthTexter App

Υποφέρετε από κάποια χρόνιο πρόβλημα; Γράψτε καθημερινά στο ημερολόγιό σας και μείνετε συγκεντρωμένοι στο θεραπευτικό σας πλάνο. Κατεβάστε τώρα την εφαρμογή heathTexter για iPhone και iPad, πάρτε την υγεία σας στα χέρια σας και παρακολουθείστε την προοδό σας.

Κατεβάστε το από το App Store